Restauracje, smaki oraz catering- na szybko

Dodane: 13-03-2016 11:35
Restauracje, smaki oraz catering- na szybko Zdarza się, że nie nie chce nam się przygotowywać jedzenia w domu, wtedy warto zamówić gospoda catering i mieć problem z głowy. O cateringu i restauracjach.

Jak poznać dobry lokal

Dobra restauracja cechuje się tym, że w porze obiadowej zazwyczaj nie ma miejsc, jeżeli jest inaczej to coś tu nie gra. Na pierwszy rzut oka każda restauracja wygląda w porządku, ale to o jedzenie chodzi, a nie o wystrój.

Można szukać opinii na temat konkretnych lokali w internecie, jednak bywa, że i one są zakłamane. Polecający znajomi to dobre źródło informacji o danej knajpie, ale nie zawsze mamy ich aż tyli, aby byli w każdym lokalu w mieście. Czasami trzeba zaryzykować i sprawdzić to na własnej skórze.


Nowe restauracje, już nie tylko polskie jadło!

Rozmaitość lokali pojawiających się na polskim rynku jest coraz większa, co cieszy, szczególnie ludzi lubiących spróbować trochę kuchni innej niż Polska. Restauracje greckie, włoskie czy azjatyckie są już chyba w każdym mieście.

Kiedyś jedynie największe miasta miały sushi bar'y, teraz sushi przyzwoitej jakości możemy dostać niemal wszędzie, również w centrach handlowych. Nasz kraj zaczyna otwierać się na wpływy kulinarne z różnych stron świata. W naszych domach coraz częściej gości kuchnia włoska lub śródziemnomorska. Nic tylko korzystać z życia i jeść ;)


Z Wikipedii o cateringu

Catering, katering1 ? obsługa gastronomiczna przyjęć, imprez, bankietów i konferencji. Albo codzienne zapewnianie posiłków w szkołach, miejscach pracy etc. przygotowywanych poza obiektem klienta. Także do prywatnych mieszkań. Wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje, które wykonują we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) zamówione potrawy, serwowane później w lokalu klienta.

Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Catering