Gdzie powinno być najczyściej? W kuchni

Dodane: 21-09-2016 10:22
Gdzie powinno być najczyściej? W kuchni środki czystości dla przemysłu spożywczego

O środkach do czyszczenia wyposażenia kuchni

Nie można czyścić dowolnymi detergentami sprzętu i wyposażenia, który ma kontakt z żywnością. Właściwości bakteriobójcze to nie wszystko, bardzo ważna jest nietoksyczność. Nie bez powodu nie myjemy naczyń domestosem, tylko używamy specjalnego biodegradowalnego płynu. Jest dużo specjalnych środków, które są nietoksyczne, ale wykazują działanie bakteriobójcze. Bardzo ważne jest utrzymanie w odpowiedniej czystości noży i desek, które mają kontakt z mięsem - najgorsze bakterie bytują własnie na resztkach z mięsa. Ważna sprawa - jesli odkamieniamy czajnik, używajmy środków do tego przeznaczonych, ponieważ w tym wypadku bardzo łatwo o wypadek.


Pozbyć się praktycznie każdego zabrudzenia

Osoby posiadające dzieci, albo zwierzaki dobrze wiedzą jak trudno usunąć niektóre plamy z dywanów. Kredki, farbki, czy plastelina wklejona bardzo pracowicie we włókna jest w domu praktycznie niemożliwa do usunięcia bez śladu. Czyszczenie przy użyciu ogólnodostępnych środków zazwyczaj daje mierne rezultaty. Zwłaszcza wywabianie uciążliwych plam wymaga wiedzy i doświadczenia. Jak się okazuje pranie dywanów to nie taka prosta sprawa. Nawet używanie profesjonalnych środków czystości przez osoby nie posiadające wiedzy na temat ich stosowania może znacznie pogorszyć sprawę. Firma oferująca pranie dywanów posiada zarówno wiedzę, jak i doświadczenie w walce z każdym rodzajem plam. Środki, jakie stosuje się w profesjonalnym czyszczeniu dywanów odpowiednio dobrane i właściwie użyte pozwalają pozbyć się praktycznie każdego zabrudzenia, jakie szpeci nasz dywan. Czasami warto zaufać specjalistom i powierzyć im wykonanie zadania, którego rezultatów w przypadku naszych starań pewni nie jesteśmy. Pranie dywanów przez profesjonalne firmy to ogromna oszczędność czasu. Odpowiednia firma zrobi to szybko i fachowo. Ceny usług czyszczenia dywanów wahają się w zależności od rozmiarów, rodzaju plam i środków używanych do jej wywabiania.


Wikipedia - przemysł spożywczy

Przemysł spożywczy ? dział gospodarki, który zajmuje się wytwarzaniem produktów i półproduktów przeznaczonych do spożycia, takich: jak mięsne, mleczne, czyli nabiałowe, pieczywo, cukiernicze, napoje alkoholowe i bezalkoholowe itp.

W skład tego przemysłu wchodzą: rzeźnie, zakłady przetwórstwa rybnego i mięsnego, mleczarnie, piekarnie, cukrownie, gorzelnie, browary, młyny, wytwórnie soków i przetwórstwo warzywniczo-owocowe, zakłady cukiernicze oraz tytoniowe.

Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przemys%C5%82_spo%C5%BCywczy